Manuele praktijk


Klassieke massage/ Cupping

 

De klassieke massage wordt ook wel Zweedse massage genoemd. Klassieke massage is van oorsprong één van de oudste vormen van massage. Gebruik makende van bepaalde technieken met het doel pijn te verdrijven, het lichaam te ontspannen of te activeren.

Hippocrates was een arts die ongeveer 2400 jaar geleden leefde in het Oude Griekenland. Deze schreef over het nut van massage voor allerlei verschillende klachten. Hij achtte de manier waarop gemasseerd werd belangrijk voor het effect: krachtige massage versterkt, zachte massage ontspant.

Tijdens de massage worden er verschillende technieken toegepast: - intermitterend drukken, langzame volle druk op het lichaam - effleurage, strijkende bewegingen met matige druk - pétrissage, het kneden van de spieren - frictie, nauwkeurige massagegreep om spanning los te maken (kan soms pijnlijk zijn) - tapotage, ontspannen ritmische slagen (waaierslagen)/ kloppingen - vibraties, kleine snelle bewegingen/schuddingen.

Een zeer fijne massage. Een waardevolle manier om jezelf weer op te laden. Het hele lichaam komt aan bod.

Een massage ontspant lichaam en geest. Zorgt ervoor dat de energie beter doorstroomt. Door het toepassen van massage activeer je het zelfhelend vermogen van de mens. We geven ons lichaam de kans om op natuurlijke manier te herstellen. Het stimuleert de bloedsomloop en helpt het lichaam te ontgiften.

Cupping

Cupping is een eeuwenoude oosterse methode van genezen. Het letterlijk uitzuigen van wonden. Het is een wat vergeten methode.

Door middel van de cupping techniek zal de bloedcirculatie verbeteren worden gifstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels. De cups worden op het lichaam geplaats en over het lichaam heen en weer bewogen. De cups zijn vacuüm gezogen. Door verbetering van de bloedcirculatie zal het bindweefsel zachter worden en zullen spierknopen veel makkelijker oplossen.

Cupping wordt vaak ingezet tegen nekklachten, hoofdpijn, migraine of andere spiergerelateerde klachten en is goed te combineren met een ontspannende massage. Cupping kan ingezet worden tijdens iedere massage behandeling. Dit gaat altijd in overleg. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

Cupping is niet altijd geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk of bij zwangerschap. Spataderen worden overgeslagen. Overigens effectief tegen cellulitus.

Cuppings